Здравейте! Преди няколко дена ми отказаха спирачките. При натискане на спирачките се чу нещо и потъна педала. Маркучите са здрави, нивото на спирачната течност си е както си беше накладки апарати всичко е нормално няма нищо видимо. Като натискам сега спирачките се чува някакво фъшкане все едно изпуска въздух и яко триене се чува отпред отляво, по таблото нищо не свети.Симптом на какво е това ? Благодаря
Известие
Collapse
No announcement yet.
няма спирачки 156
Collapse
X
-
Аз да използвам темата да попитам, два три пъти ми се случва натискам спирачката по рязко, ABS се включва и в същия момент ако уцеля и дупка или някаква неравност докато педала е натиснат,педала пропада.Това се случва само в дадената ситуация.Нормално ли е или нещо е тръгнало.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАз да използвам темата да попитам, два три пъти ми се случва натискам спирачката по рязко, ABS се включва и в същия момент ако уцеля и дупка или някаква неравност докато педала е натиснат,педала пропада.Това се случва само в дадената ситуация.Нормално ли е или нещо е тръгнало.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Originally Posted by dimitar_vd62
Аз да използвам темата да попитам, два три пъти ми се случва натискам спирачката по рязко, ABS се включва и в същия момент ако уцеля и дупка или някаква неравност докато педала е натиснат,педала пропада.Това се случва само в дадената ситуация.Нормално ли е или нещо е тръгнало.
В отговор на Dimitar_vd62:
При такава ситуация трябва да се активира ABS-а, и колкото и да натискаш педала спирачното усилие не се увеличава, а педала на спирачката може леко да пропада, докато не отпуснеш педала на спирачката малко и отново не го натиснеш.
Когато си натиснал спирачката и колелата са почти пред блокиране, а някое от колелата влезне в дупка (може и камък да удариш, или през бабунка да минеш - се тая), налягането в спирачната система излиза ивън граничните стойности и сработват клапанчетата на ABS, за това и педала на спирачката леко пропада и започва да рита. В подобна ситуация имаш чувството, че колата не спира. Това е сценария на колите оборудвани само със ситема ABS. Ако има EBD, VDC и други подобни екстри е друг сцанария.Last edited by Nikosaul; d.m.y г., 11:46.
Comment
-
Първоначално публикувано от aligator89 Покажи съобщениеоказа се паднала накладка отпред отляво всичко друго си е здраво
Проблем със сервото няма!
p.s. слагам поста тъй като се отвори някаква тема с проблеми след това е добре да се върне обратна информация за да е от полза и на други.Last edited by pininfarina; d.m.y г., 16:36.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от Nikosaul Покажи съобщениеOriginally Posted by dimitar_vd62
Аз да използвам темата да попитам, два три пъти ми се случва натискам спирачката по рязко, ABS се включва и в същия момент ако уцеля и дупка или някаква неравност докато педала е натиснат,педала пропада.Това се случва само в дадената ситуация.Нормално ли е или нещо е тръгнало.
В отговор на Dimitar_vd62:
При такава ситуация трябва да се активира ABS-а, и колкото и да натискаш педала спирачното усилие не се увеличава, а педала на спирачката може леко да пропада, докато не отпуснеш педала на спирачката малко и отново не го натиснеш.
Когато си натиснал спирачката и колелата са почти пред блокиране, а някое от колелата влезне в дупка (може и камък да удариш, или през бабунка да минеш - се тая), налягането в спирачната система излиза ивън граничните стойности и сработват клапанчетата на ABS, за това и педала на спирачката леко пропада и започва да рита. В подобна ситуация имаш чувството, че колата не спира. Това е сценария на колите оборудвани само със ситема ABS. Ако има EBD, VDC и други подобни екстри е друг сцанария.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеМерси, значи са си ОК нещата.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Колега aligator89, можеш да закараш колата в сервиз и да ти я оправят. Тук във форума се изразяват предположения, проблемът е твой, разбира се и ти си преценяваш. Но според мен, когато става дума за най-важният елемент в колата, пряко касаещ безопасността компромиси не трябва да се правят. Ти си прецени.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
Comment